Mäklarinfo

Vi har här samlat svaren på de vanligaste frågorna angående vår förening. Har ni som mäklare, potentiella köpare, eller övriga intressenter frågor utöver informationen ni finner på vår hemsida går det även bra att maila styrelsen på brfsparbanksvagen@gmail.com

Var även god läs Information till nyinflyttade samt våra Stadgar innan ni hör av er. 

Informationen är uppdaterad mars 2024.

A till Ö

Andelsförvärv4,03% enligt föreningsombildaren (2014)
AndrahandsuthyrningFör att få upplåta bostaden i andra hand måste den boende lämna in en skriftlig ansökan till styrelsen. Föreningen följer Hyresnämndens praxis vid bedömningen av skälen som den sökande anger.
Antal lägenheter i föreningen25 stycken bostadsrätter.
AvgiftAvgiften till föreningen förskottsbetalas månadsvis. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta och påminnelseavgift. I avgiften ingår vatten, värme, driftkostnader för huset, avbetalningar på lån, räntor m.m.
BalkongerFastighetens samtliga balkonger har knackats ner och gjutits på nytt under 2017.
BarnvagnsrumFinns ej i fastigheten. Utrymme finns dock i cykelrum.
BredbandI samband med stambyte 2014 har fiber dragits in i fastigheten. I föreningens avgift ingår bredband från Ownit, 100Mbit/s.
CykelrumFöreningen har ett avsatt utrymme i källaren för cykelförvaring.
FöreningsstatusDet är en äkta förening.
FöreningslokalFinns ej i fastigheten.
Gårdar / parkerBakom huset finns en skogsdunge varav en del av denna dunge tillhör brf:en. Ytan som tillhör huset är från husets högra vinge och XX meter rakt ut och sedan kan man dra en diagonal till husets vänstra hörn.
HissarFinns ej i fastigheten.
Kabel-TVLeverantör: Ownit (ingår i avgiften)
KällarförrådTill varje lägenhet hör ett källarförråd (4-5 kvm) och ett mindre syltförråd (1 kvm).
MedlemskapAnsökan om medlemskap ska vara ställd till Brf Sparbanksvägen 43-39, Nybohovsgränd 11, 117 63 Stockholm. Ansökan om medlemskap till föreningen behöver signatur från två ledamöter. Bestyrkt kopia av överlåtelseavtal eller annan fångeshandling ska vara fogad till ansökan om medlemskap.
Miljörum / grovsoprumFinns ej i fastigheten.
Ombyggnad av lägenhetDen som har planer på att renovera eller bygga om måste vid större ingrepp få styrelsens godkännande. Den boende ska då göra en anmälan till styrelsen via brfsparbanksvagen@gmail.com .
PantsättningsavgiftVid notering av pantsättning tar föreningen ut en avgift av pantsättaren.
PappersåtervinningÅtervinningsstationer finns inom en fem minuters promenad på Sparbanksvägen i båda riktningarna.
Parkering / garageAvgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen.

Föreningen har själv:
-Fyra stycken garageplatser mot en avgift om 1200kr/mån
-En parkeringsplats utomhus mot en avgift om 600kr/mån

Väntelista: 4 personer i kö till garage, 5 till parkeringsplats (mars 2024).

RenoveringarKodlås ytterdörrar 2020
Nya Balkonger, 2017
Ny fasad, 2017
Nya fönster, 2017
Fylla upp baksidan med nytt grus, 2016
El, 2014
Fiber, 2014
Stambyte, 2014
Tvättstuga 2014

Planerade renoveringar: Tak kommer att behöva åtgärdas inom de närmaste 1-2 åren. I övrigt är alla större behov tillgodosedda.
SopnedkastSopskåp är placerad på husets framsida. Sedan hösten 2017 har föreningen ett kärl för matavfall placerade till vänster om sopskåpet. Föreningen tillhandahåller bruna papperspåsar att kasta sin mat i.
StädningEn inhyrd städfirma utför städning av trapphus och gemensamma lokaler.
Takhöjd lägenheter2,70 meter.
TomträttsavgäldFöreningen har fått besked av Exploateringskontoret om ny tomträttsavgäld med start 2025-07-01.
TvättstugaEn nyrenoverad (2014) tvättstuga är belägen i källaren i port 45. I den finns två stycken tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättid bokas på en bokningstavla i anslutning till tvättstugan. Tvättider att välja mellan 7-10, 10-13, 13-16, 16-19, 19-22.
UppvärmningUppvärmning sker genom fjärrvärme från Fortum. Hushållsel ca XXXX/år.
VentilationDe flesta hus i föreningen har ventilation genom självdrag. Det är ej tillåtet att installera köksfläkt ansluten till ventilationskanal. Endast kolfilterfläkt är tillåten.
VindsutrymmenFinns ej i fastigheten.
ÄgarandelarDen som har förvärvat en andel i en bostadsrätt kan bli vägrad inträde i föreningen. Bestämmelsen gäller dock inte om bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar eller sambor. Styrelsen har tidigare också godkänt inträde i föreningen för andra familjemedlemmar, även om dessa inte har för avsikt att bo i lägenheten.
ÖverlåtelseVid överlåtelse av bostadsrätt eller andel i bostadsrätt ska parterna anmäla detta till föreningen. Det gäller även i de fall överlåtelse sker genom arv, gåva, bodelning eller liknande. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbelopp, som förvärvaren betalar. Se även Medlemskap ovan.